Съботно зелено училище „Органично“ за деца от 3 до 7 години!
Съботното зелено училище е проект на Органично, който има за цел да отключи мисленто и да разчупи стереотипите, наложени у децата не само от училища и градини, но и от заобикалящата ги среда. Това е място, където  децата ще се насърчават към добротворчество, толерантност и отговорно тношение към хората, природата и храненето. Ще имат възможност да научат много нови неща, ще се провокира у тях желанието да вършат важни дела и да се чувстват най-значимите натази земя! Всяко дете на възраст от 3 до 7 години може да посещава самостоятелно програмата на лятното училище като има ограничение в капацитета на групата до 15 деца. Предварителното записване е задължително (виж контактите по-долу). Заниманията са всяка събота от 10:00 до 13:00 часа в двора на Детски клуб "Веселата къща" - Пловдив с включен обяд от биологична храна, която те сами си приготвят според програмата. Програмата и таксата за участие на дете за всеки съботен ден се публикува предваритено на сайта на "Органично". Част от заниманията включват:
 • приготвяне на здравословна храна;
 • биоградинарство в саксийки за деца за попълване на домашната градина;
 • изработване и оцветяване на глинени саксийки;
 • йога за деца;
 • отборни игри за деца;
 • ръкоделие за рециклиране на ненужни домашни вещи;
 • преправяне на стара или нелюбима дрешка;
 • творчески игри с гипс, дърво, хартия;
 • приготвяне на натурална парфюмна вода;
 • оригами и други.Храната - кетъринга и продуктите, с които децата сами ще си приготвят храната се осигуряват от пловдивския хран-кооп, Балев Био Маркет и от Мелето Фреш. Менюто не включва месо, но ще се предлагат млечни продукти. Тестото, от което ще замесваме хлебчета, пица, сладкиши и кексчета ще се доставя готово от Мелето Фреш и Майсто Пекар Съботното зелено училище "Органично" се провежда в двора на Детски център "Веселата Къща" с адрес: гр. Пловдив, ул."Тракия" №30А (пресечка на бул. "Руски", район х-л Лайпциг) За контакт: Гергана Кабаиванова - 0888 402997, office@organichno.com Надежда Скакалечкова - 0877 232128, veselatakushta@gmail.com Антония Рамирес - 0876 500565
За повече информация:    organichno.com

4 thoughts on “Съботно зелено училище „Органично“ за деца от 3 до 7 години!

  1. Г-н Модерен, нека всеки сам да прецени какво харесват съвременните деца! Който желае да прекарва времето си в Макдоналдс, а ние ще наблегнем на „глупостите“, дадени ни от природата. Смятам, че съвременният родител е достатъчно информиран, за да избере как да възпита децата си!

  2. Това е чудесна възможност за децата да опознаят природата, вместо да се хранят с вредната храна от McDonalds, KFC или Burger King! Едно разумно дете от 7ми клас го потвърждава! (Под зелено у-ще трябва да подразбирам образователна екскурзия, нали?)

   1. Това не е екскурзия, защото се провежда в двора на „Веселата къща“ в Пловдив и децата не пътуват никъде, но ще имат възможността на открито да приготвят най-различни неща и да научат интересни други. 🙂

Вашият коментар