„Бебешко кафе“ – КАКВО Е ТОВА ВСЪЩНОСТ?!
Винаги имаме много въпроси, свързани с детето. Особено в началото на всяко едно начинание – измъчват ни въпроси дори за края на даденото събитието, а и в главите ни е пълен хаос.
На  Бебешкото кафе, състояло се в Пловдив на 15. 08. 2011 година, непозната майка ме попита как въобще ще спре да кърми, не искала да спира! В този момент се върнах назад и си спомних моя път в кърменето с първото ми детенце. Да, изникнаха в съзнанието ми – трудностите в началото, невероятната привързаност и удоволствие след това, как се превърна в ежедневие после и краят, когато му дойде времето.
Не съм специалист, нито консултант, а и едва ли някой имаше категоричен отговор на въпроса й, но можех да споделя чувствата си и да й припомня, че нещата имат естествена страна, че всичко ще се нареди с малко усилие и много желание. Едно тихичко: „Благодаря ти!“ ми подсказа, че и без помощта на консултанта тя се чувства много по-добре.
Най-хубавото на тези срещи е именно споделянето с останалите.  Всеки може да помогне дори и да не го разбере винаги, а за тези, които имат въпроси – със сигурност могат да чуят отговори.
На бебешките кафета се говори за всичко, свързано с дете, а и не само! Може и да обменим опит, да разходим децата или просто да си поговорим!
А и в края на краищата там винаги има специалист по въпросите с бебетата, който организира срещата и е на среща за вечно натежалите въпроси. За Пловдив това е познатата Таня Русева, която успява винаги да ни събере в огромен състав, дори и през ваканционните дни, и съответно да удовлетвори любопитството на вечно питащите!
Срещите са  отворени и за нови майки и техните дечица, никога не е късно да научите нещо ново или да се запознаете с интересни хора!

Вашият коментар