Едра и дребна шарка – домашен лек!
Шарка
Шарка
Имате проблем – нашарили сте се! Вече е констатирано от лекар, но искате и сами да си помогнете! Ето някои предложения: С чисто натурално вино се намокря цялото тяло по 5-6 пъти на ден, а също може и да се пие вино, смесено с вода, за да избие навън възпалението ( не се препоръчва за деца тази мярка). За да не останат белези по лицето и тялото от прекараната болест, болният трябва да се къпе с хладка вода и да си маже главата и тялото с прясно мляко всеки ден. Да се пази от простуда.

8 thoughts on “Едра и дребна шарка – домашен лек!

 1. Vazmojno li e da se boleduva dva pati edra sharka , sina mi q povtarq , parviq pat beshe na 13g. sega ve4e na 15g. otnovo , li4niq lekar kazva 4e e edra sharka , ima li nqkakvi posledstviq kato e vtori pat , ako nqkoi znae neshto v pove4e
  moolq da pishe ili na meila mi , predvaritelno blagodarq.

 2. Ако не дай си Боже, ви налази ЕДРА шарка вместо бабините девитини (задраскано) лекове, най-добре се обадете в СЗО – веднага ставате сензация. Добре, че от 1976 г. никой не е и чувал за нея.

  1. Само дето има вече ново значение ЕДРАТА шарка:
   „В миналото варицелата се е наричала “дребна шарка” , а вариолата се е водела за “едра шарка”.Сега поради ликвидирането в световен мащаб на вариолата, варицелата протича с най-едри обривни единици от всички видове шарки и в обществото се е наложила с термина “едра шарка”.
   Сега ДРЕБНА се води Морбилито и Рубеолата

 3. Илия, както не всяко лекарство се отразява добре на отделния организъм, така и не всяка билка или не всеки бабин лек може да помогне на рязлечнете хора. Важното е личният лекар да е наясно с по-сериозните заболявания и всеки сам да избере какво да ползва. Съгласна съм, че това, което ти предлагаш, също е вариант.

Вашият коментар