Билкови парни бани за лице
За поддържане на мазната кожа в добър вид може да се правят билкови парни бани, които почистват кожата, свиват порите, подобряват кръвообращението.
Чисто лице
Чисто лице
  1. Смесват се по равни части лайка, липов цвят, листа от мента, листа от върба и дъбови кори. Една супена лъжица от тази смес се поставя в съд с широк отвор, залива се с два литра студена вода и се оставя да заври. След като се получи пара, предварително добре измитото лице се надвесва над съда на около 20 см разстояние, като главата и съдът се покриват с хавлиена кърпа. След 12 – 15 минути лицето се изплаква с хладка вода. Парната баня се прилага един път седмично.
  2. Поставят се две супени лъжици от билката салвия (градински чай) в съд с два литра вряла вода. Лицето се надвесва над съда по описания начин. Парната баня продължава 15 минути.
  3. Смесват се по равни части розмарин, лайка, плодове от див кестен, листа от бреза, липов цвят. Взима се една супена лъжица от билките, поставя се в съд, залива се с два литра студена вода и се оставя да заври. Лицето се държи над парата в продължение на 8 – 10 минути.

Вашият коментар