Всичко за носене на бебето в слинг – на училище в МОЛ Пловдив!
Отново на училище в МОЛ Плвдив! На 27. 09. 2011 година се проведе поредният безплатен учебен час за любознателните родители в Пловдив. Този път темата беше „Всичко за носене на бебето в слинг. Различни модели слингове. Как да си направим прост слинг без шиене.“
     
Водещата Таня Русева беше поканила като специален гост на събитието – Диана Георгиева – дизайнер на марката слингове GugaSling. Диана представи на присъстващите любопитни факти за слинга от неговото появяване до различните модели и начините им на ползване днес.
     
Всеки от присъстващите имаше възможност да зададе своите въпроси към водещите и да почерпи информация по темата. Освен това желаещите пробваха различни пози с бебенцата или се научиха как да ползват собствените си слингове.
     
Таня показа как собственоръчно да си направим слинг без шиене като демонстрира нагледно стъпка по стъпка как става това.Всеки, който е пропуснал, а и тези, които бяха на срещата, са добре дошли на организираната презентация от Диана и GugaSling в рамките на Световната седмица на слингоносенето, която е в рамките на втората седмица на месец октомври.
   
За точната дата и място на събитието може да почерпите информация, както от gugasling.com, така и от нашия сайт. Ще следим събитията и ще ви информираме своевременно за всичко. Тази година темата на Световната седмица на слингоносенето е „Един свят от възможности“.
   
Сигурни сме, че Диана Георгиева ще ви покаже един свят от възможности, който не само, че ще ви хареса, но ще ви и очарова, освен това обеща и приятни изненади за присъстващите!
   
За тези от вас, които не са запознати с ползването на слинг и предимствата му, ще си позволя да предам част от презентацията на Диана. Носенето на бебето в слинг има огромни предимства, както за майката, така и за бебето! За майката: - Спокойствието - Най-важното предимство за майката е спокойствието на нейното дете и сигурността, че то е на най-удобното и приятно място, извън корема й! Носените бебета плачат много по-малко и страдат от много по-малко страхове! - Свободни ръце - Ръцете на родителя са напълно свободни и спокойно може да извършва ежедневните си занимания. - Болките в гърба - Носенето по този начин спестява много болки в гърба и кръста в сравнение с друг вид носене на дете. - Мобилност - Слингът позволява и да сте абсолютно мобилен и да отидете навсякъде с детето си. - Кърмене - И не на последно място – удобен начин за кърмене на детето, дори и в движение без някой да ви притесни или дори да забележи. Що се отнася до бебчетата: - Спокойствието - За бебето прегръдката от мама не е просто каприз, а  жизнено важна част от живота му, за да расте обичано и здраво! По този начин то е по-спокойно и се чувства като в корема на мама – на уютно и сигурно място. - От медицинска гледна точка: • Положенията на носене на бебето в слинг са естествените физиологични положения на бебето и то може да бъде носено в слинга от самото си раждане. • Слингът помага за профилактика на дисплазията на тазобедрената става при новородени • Спомага за правилното развитие на мускулатурата и вестибуларния апарат на бебето. Когато вдигаме децата си те инстинктивно разтварят крачета и ги сгъват с коленцата навън като жабчета (крачетата са сгънати на 100 градуса навън и на около 40 градуса в коленете). Това е оптималната поза, в която главичката на тазобедрената става заема идеално положение. Това е позата на детските крачета в слинг. • Освен това гръбнакът на децата физиологично е леко извит във формата на С и не бива насилствено да бъде изправян. В слинга гръбнакът на бебето е в естественото си положение.Повече информация за всичко, свързано със слинговете на сайта на gugasling.com. А всички присъстващи на безплатното училище в МОЛ Пловдив участваха в ежемесечната томбола, организирана от домакините на събитието, на която се разиграва ваучер за покупки на стойност 100 лв. Както каза и Таня, Безплатното училище за родители продължава с пълна пара! Всеки вторник от 10 часа, вече на първия етаж на МОЛ Пловдив, а който желае, може да се възползва от гостоприемната покана на Тон Бонбон за намаление за почасовото гледане на децата по време на срещата.