Цветът на 2019 година
Жив Корал - цветът на 2019 година!

Жив Корал - цветът на годината!

Жив корал

Living Coral ни обгръща с топлина и мекота, за да ни осигури комфорт в нашата непрекъснато променяща се среда.

В отговор на атаката на дигиталните технологии и социалните медии, които все повече се вграждат в ежедневнито ни, се търсят автентични и потапящи се преживявания, които дават възможност за връзка и интимност. Дружелюбната и духовна ангажираща природа на Living Coral приветства и насърчава безгрижната дейност. Символизирайки нашата вродена нужда от оптимизъм и радостни занимания, живият корал въплъщава желанието ни за игриви преживявания.

Представлявайки сливането на съвременния живот, Living Coral е подхранващ цвят, който се появява в естествената ни среда и в същото време показва оживено присъствие в социалните медии.

Цветът на Pantone на 2019 година - Живият корал - излъчва желаните, познати и енергизиращи аспекти на цветовете, които се срещат в природата. В своите най-ярки същности, но, за съжаление, по-неуловим за окото, намиращи се в дълбините на морето, този оживен и шикозен цвят хипнотизира окото и ума. Лежейки в центъра на нашата естествено ярка и хроматична екосистема, Living Coral напомня за това - как кораловите рифове осигуряват подслон на разнообразен цветен калейдоскоп.


Living Coral

В продължение на 20 години цветът на годината на Pantone е повлиявал на решенията за разработване и закупуване на продукти в различни индустрии, включително мода, обзавеждане за дома и индустриален дизайн, както и за продукти, опаковки и графичен дизайн.

Процесът на избор на Цвят на годината изисква внимателен анализ и анализ на тенденциите. За да стигнат до избора всяка година, експертите на Pantone в Института за цветове Pantone буквално разчленяват света, търсейки нови цветни влияния. Влиянията могат да произтичат дори и от нови технологии, материали, текстури и ефекти, които влияят върху цвета, съответните платформи на социалните медии и дори предстоящите спортни събития, които привличат вниманието на целия свят.

Институтът за цветове на Pantone е бизнес звено, което прогнозира глобалните цветови тенденции и съветва компаниите за цвета на визуалната идентичност на продукта и марката. Чрез сезонни прогнози за тенденциите, психологията на цветовете и консултиране за цветовете, Pantone Color Institute партнира на световните марки, за да се възползват от силата, психологията и емоцията на цвета в своята дизайнерска стратегия.

Източник: https://www.pantone.com/color-intelligence/color-of-the-year/color-of-the-year-2019