Почистете дома си! Какво да изхвърлим?
Има една камара неща, които да премахнете от своя дом и от своя живот. Почистете дома си, за да се изчисти и съзнанието ви!

Има една камара неща, които да премахнете от своя дом и от своя живот. Почистете дома си, за да се изчисти и съзнанието ви!

Силно вярвам, че претрупаният живот се равнява на претрупан ум. Привързаността от какъвто и да е вид е нещо, с което всички трябва да се съобразяваме. Колкото по-малко материални неща могат да осигурят стабилност в нашия живот, толкова по-пълноценно ще живеем. Здравословно за всеки един от нас е да отдава по-малко значение на вещите, за да има повече време да се обогати той самият.

Ако вярвате в тази философия, това е един от начините да започнете от някъде. поставете началото на новия си живот. Освободете се от тежестта на предметите и ще се учудите колко свободни е необременени се чувствате отвътре и вие самите.

Задайте си въпросите… Наистина ли се нуждая от това? Ще използвам ли това? Това прави ли ме щастлив? Може ли някой друг да се възползва от това повече от мен в момента?

Имайте предвид, че когато започнете да изхвърляте неща от дома си, трябва да го правите тематично. Например - започвате с дрехите, преминавате на обувки и така нататък, докато стигнете до шкафчето за всичко, пълно с най-различни хартийки и дребни неща, които някога може да потрябват.

Дреха, която не сте носили дори един сезон, не ви трябва в гардероба. Хората са го казали отдавна: Изхвърли нещо старо, за да направиш място за нещо ново.

ДРЕХИ

Скъсани чорапи или пликче с такива по един; старо бельо; дрехи, които не носите или са твърде демоде, но ги оставяте по някакви причини; промоционални тениски; стари сутиени; дрехи, които евентуално оставяте, за да носите вкъщи; стари обувки

БИЖУТА - не ги носите или са демоде - рециклирайте ги! Занесете ги в малко магазинче за ръчно правени бижута, за да се използват материалите. Някой творец ще им се зарад9ва.

КОЗМЕТИКА

Шищенца с изтекъл срок на годност, стари мазила, които не ползвате, стари четки за зъби, оставени за всеки случай, стари четки за грим, лак, забравен от години и т. н.

Ластици за коса, стари гребени и четки, тъпи пилички за нокти.

ВСИЧКО

Стари портфейли, дамски чанти, които не носите; чанти с дефекти.

Одеала, покривки, възглавнички или други подобни, които се чудите къде да приберете, защото не използвате.

Всякакви стари гаранции, разписки, касови бележки, стари писма и т. н.

Уреди, които никога не използвате. Стари безжични телефони, счупени зарядни, кабелчета, дискове, които не гледате, не използвате.

Съдове за готвене, които събират прах по шкафовете. Изпочупени чаши без дръжки, бурканчета без преднацначение и други подобни.

ДАРЕТЕ на някого храни и подправки, които са се позалежали в шкафовете, но все още са годни за употреба, и изхвърлете негодните.

Оставете си само тези книги, които ви доставят удоволствие или които ви трябват. Дарете останалите. Изхвърлете старите каталози, списания и вестници.

Общо взето идеята е да хвърляте мощно, като оставите за накрая вещите със сантиментална стойност. Вземете малка кутия и оставете само най-специалните неща. Не във вещите, а в преживяванията се крият емоциите. Не трупайте, а живейте!