Отново на училище в МОЛ Плвдив! На 27. 09. 2011 година се проведе поредният безплатен учебен час за любознателните родители в Пловдив. Този път темата беше „Всичко за носене на бебето в слинг. Различни модели слингове. Как да си направим прост слинг без шиене.“

     

Водещата Таня Русева беше поканила като специален гост на събитието – Диана Георгиева – дизайнер на марката слингове GugaSling. Диана представи на присъстващите любопитни факти за слинга от неговото появяване до различните модели и начините им на ползване днес.

     

Всеки от присъстващите имаше възможност да зададе своите въпроси към водещите и да почерпи информация по темата. Освен това желаещите пробваха различни пози с бебенцата или се научиха как да ползват собствените си слингове.

     

Таня показа как собственоръчно да си направим слинг без шиене като демонстрира нагледно стъпка по стъпка как става това.Всеки, който е пропуснал, а и тези, които бяха на срещата, са добре дошли на организираната презентация от Диана и GugaSling в рамките на Световната седмица на слингоносенето, която е в рамките на втората седмица на месец октомври.

   

За точната дата и място на събитието може да почерпите информация, както от gugasling.com, така и от нашия сайт. Ще следим събитията и ще ви информираме своевременно за всичко. Тази година темата на Световната седмица на слингоносенето е „Един свят от възможности“.

   

Сигурни сме, че Диана Георгиева ще ви покаже един свят от възможности, който не само, че ще ви хареса, но ще ви и очарова, освен това обеща и приятни изненади за присъстващите!

   

За тези от вас, които не са запознати с ползването на слинг и предимствата му, ще си позволя да предам част от презентацията на Диана. Носенето на бебето в слинг има огромни предимства, както за майката, така и за бебето!

За майката:

– Спокойствието

– Най-важното предимство за майката е спокойствието на нейното дете и сигурността, че то е на най-удобното и приятно място, извън корема й! Носените бебета плачат много по-малко и страдат от много по-малко страхове!

– Свободни ръце

– Ръцете на родителя са напълно свободни и спокойно може да извършва ежедневните си занимания.

– Болките в гърба

– Носенето по този начин спестява много болки в гърба и кръста в сравнение с друг вид носене на дете.

– Мобилност

– Слингът позволява и да сте абсолютно мобилен и да отидете навсякъде с детето си.

– Кърмене – И не на последно място – удобен начин за кърмене на детето, дори и в движение без някой да ви притесни или дори да забележи.

Що се отнася до бебчетата:

– Спокойствието

– За бебето прегръдката от мама не е просто каприз, а  жизнено важна част от живота му, за да расте обичано и здраво! По този начин то е по-спокойно и се чувства като в корема на мама – на уютно и сигурно място.

– От медицинска гледна точка:

• Положенията на носене на бебето в слинг са естествените физиологични положения на бебето и то може да бъде носено в слинга от самото си раждане.

• Слингът помага за профилактика на дисплазията на тазобедрената става при новородени

• Спомага за правилното развитие на мускулатурата и вестибуларния апарат на бебето. Когато вдигаме децата си те инстинктивно разтварят крачета и ги сгъват с коленцата навън като жабчета (крачетата са сгънати на 100 градуса навън и на около 40 градуса в коленете). Това е оптималната поза, в която главичката на тазобедрената става заема идеално положение. Това е позата на детските крачета в слинг.

• Освен това гръбнакът на децата физиологично е леко извит във формата на С и не бива насилствено да бъде изправян. В слинга гръбнакът на бебето е в естественото си положение.Повече информация за всичко, свързано със слинговете на сайта на gugasling.com.

А всички присъстващи на безплатното училище в МОЛ Пловдив участваха в ежемесечната томбола, организирана от домакините на събитието, на която се разиграва ваучер за покупки на стойност 100 лв. Както каза и Таня, Безплатното училище за родители продължава с пълна пара! Всеки вторник от 10 часа, вече на първия етаж на МОЛ Пловдив, а който желае, може да се възползва от гостоприемната покана на Тон Бонбон за намаление за почасовото гледане на децата по време на срещата.

Comments are closed.