Препълнените гардероби!

Имам проблем с препълнения гардероб!

Нека да погледнем в гардероба си и да видим  някои основни Фън Шуй практики, които могат да ни освободят! При всеки един от нас балансът и хармонията в заобикалящата ни среда трябва да растат, в модата и стила магията започва още от гардероба. Изборът ни на гардероб засяга живота ни. Репликата „Нямам какво да нося“ е присъща за голяма част от хората, а в същото време гардероба им е пълен с дрехи. Важно е да се знае, че дрехите имат срок на годност и могат да ни служат добре години, но те са от полза сега, в този момент. Старите дрехи, които висят в гардероба с години и никога не слагаме едва ли бихме извадили въобще? Напълно нормално е да поставим емоционални маркери на голяма често от дрехите и аксесоарите си, но понякога просто трябва да започнем на чисто! Първо, трябва да признаем пред себе си кое от всичко в гардероба ни върши работа и кое не е предназначено за целите на настоящия ни живот. И… се освобождаваме от излишното – раздаваме или подаряваме, или просто оставяме до кофата за боклук! Сами ще видите свръх багажа, който сте натрупали през годините в момента, когато откриете друга гледна точка в живота си и решите, че ще започнете нов начин на живот – без излишни неща! Дори и летищата имат ограничения за багажа, така че нека да започнем сериозната терапия с чистенето на гардероба!

Целта на вашия гардероб  е да отразява сегашните ви аз и да намеква за това къде искате да отидете в бъдеще.  Така например, ако сте юридическо лице, в момента трябва да се види избора ви на дрехи и тяхната употреба. Оставете всички дрехи, които носите и ги подредете тематично – за офиса, за бизнес вечери, по-ежедневни. След това оставете пространство за такива, които отразяват вашето аз в бъдеще. Вашата цел е да се изкачите по кооперативната стълбица? Е, тогава оставете неща, които казват, че сте в горната част на управлението. Това е сигурен начин да ви насърчи да се борите за нещо, което искате!  Ако работите като продавач консултант и имате униформа, е време да се появи в гардероба ви класически костюм, който да ви напомня, че един ден може да сте управител!

Същото важи и за настоящите майки,  които гледат децата си вкъщи. Всички костюми и бизнес аксесоари, натрупани по време на работа, сега само събират прах. Те няма да изглеждат стилно на детска площадка в момента. Можете да оставите една или две класики, които могат да свършат работа за възможно интервю  в бъдеще, но със сигурност трябва да се направи място за удобни и модни дрехи, които отразяват същността ви в момента, с всички принадлежности, необходими, за да имате завършен вид.

За да започнете процеса, изберете ден, в който имате повече време. Пуснете си хубава музика, може да поканите и добра приятелка, която да ви приземява, когато се разколебавате за някои безсмислени неща и свършете работата!

После идва чувството за яснота с повече пространство в гардероба  и списък за пазаруване на липсващите елементи за допълване на външния ви вид! Сега е моментът да се обадите на приятелки за някоя дребна терапия. В края на краищата, вие сте си го заслужили!

Вашият коментар